Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року від платників Полтавщини надійшло 208,5 млн грн податку на майно з фізичних осіб

, опубліковано 15 вересня 2022 о 15:38

Начальник Головного управління ДПС у Полтавській області Андрій Якименко поінформував, що станом на початок вересня 2022 року на податковому обліку ГУ ДПС Полтавщини перебувають 376 168 платника податку на майно з фізичних осіб. З них 345 093 платника плати на землю з фізичних осіб, 31 065 платників з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, з фізичних осіб та 10 платників транспортного податку з фізичних осіб.

Згідно з вимогами Податкового кодексу України фізичні особи сплачують податок на підставі податкового повідомлення-рішення відповідно до встановленої форми, в якому зазначається сума податку та яке орган ДПС надсилає громадянину.

Податок сплачується фізичними особами впродовж 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

За вісім місяців поточного року до місцевих бюджетів Полтавської області забезпечено надходження в сумі 208,5 млн грн податку на майно з фізичних осіб.

У Головному управлінні ДПС в області вкотре відзначили, що постійно перебувають на зворотному зв’язку з платниками, використовуючи «гарячi» лінії та комунікаційну податкову платформу,  субсайт Головного управліня ДПС у Полтавській області вебпорталу ДПС, офіційну сторінку ГУ ДПС в області у соціальній мережі Фейсбук, а також You Tube канал Головного управління ДПС у Полтавської області.