Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже 3,4 млрд грн єдиного внеску сплатили роботодавці Буковини

, опубліковано 20 вересня 2022 о 09:40

Упродовж січня-серпня цього року платники Чернівецької області сплатили 3357,9 млн грн. Про це повідомив начальник  Головного управління ДПС у Чернівецькій області Віталій Шпак. За його словами, порівняно з відповідним періодом минулого року приріст надходжень з цього платежу склав 764,2 млн грн, або на 29,5 відсотка більше.

Лише у серпні платники краю спрямували на соціальні гарантії 454,9 млн грн єдиного внеску, що на 19,7 відсотка більше, ніж минулоріч.

Посадовець нагадав, що єдиний внесок є джерелом наповнення фондів соціального страхування, з яких здійснюються виплати пенсій, забезпечуються соціальні гарантії на випадок безробіття, нещасних випадків на виробництві чи професійних захворювань. У період воєнного стану держава виконує соціальні зобов’язання перед своїми громадянами, а для цього необхідні фінансові ресурси.

«Відтак саме відповідальна позиція бізнесу та зразкова податкова дисципліна платників податків сприяє економічній стабільності та фінансовій безпеці країни», – акцентував Віталій Шпак.