Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року відвідувачі Центрів обслуговування платників Вінниччини отримали понад 129 тисяч адмінпослуг

, опубліковано 24 листопада 2022 о 16:36

ГУ ДПС у Вінницькій області нагадує, що для надання послуг і сервісів юридичним та фізичним особам – платникам податків та громадянам в області функціонує 24 Центри обслуговування платників при державних податкових інспекціях Головного управління ДПС у Вінницькій області.

Всього протягом січня – жовтня 2022 року відвідувачам центрів надано 129,3 тисячі адміністративних послуг.

Найбільше громадяни звертались за отриманням адміністративної  послуги з видачі картки платника податків, внесення до паспорта громадянина України (у формі книжечки) даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків. Всього у січні – жовтні 2022 року надано 53,3 тис. таких послуг.

Запитуваними також були послуги з реєстрації платників єдиного податку та видачі відомостей з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків. Цих послуг у січні – жовтні 2022 року надано 21,3 тис. та 13,6 тис. відповідно.

Додамо, що для зручності платників кожна послуга має інформаційну картку, в якій  зазначено інформацію про суб’єкта, що надає адміністративну послугу, нормативно-правові акти, які це регламентують, та умови її отримання.

Так, зокрема, з інформаційної картки платники можуть дізнатися про перелік документів, необхідних для отримання довідки, порядок та спосіб їх подання, термін її видачі, способи отримання результату тощо.