Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники Дніпропетровщини протягом 2022 року до держбюджету спрямували понад 9 млрд грн ПДФО

, опубліковано 13 січня 2023 о 09:23

Протягом 2022 року до держбюджету від платників Дніпропетровщини надійшло понад 9 млрд грн податку на доходи фізичних осіб. Порівняно з 2021 роком надходження збільшились на понад 966,1 млн грн, або на 12 відсотків. Про це повідомила в. о. начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Марина Твердохлєб.

Керівник податкової служби області звернула увагу, що згідно з Податковим кодексом України суми податку на доходи фізичних осіб, нараховані відокремленим підрозділом на користь фізичних осіб, за звітний період перераховуються до відповідного бюджету за місцезнаходженням такого відокремленого підрозділу.

У разі якщо відокремлений підрозділ не уповноважений нараховувати (сплачувати) податок на доходи фізичних осіб за такий відокремлений підрозділ, усі обов'язки податкового агента виконує юридична особа. Податок на доходи, нарахований працівникам відокремленого підрозділу, перераховується до відповідного бюджету за місцезнаходженням такого відокремленого підрозділу.

Висловлюємо вдячність всім платникам, які своєчасно сплачують податки та збори, поповнюють бюджети, працюють задля нашої Перемоги!