Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники Тернопільщини протягом 2022 року сплатили 470,5 млн грн військового збору

, опубліковано 12 січня 2023 о 09:47

Упродовж 2022 року платники податків Тернопільської області на підвищення обороноздатності країни перерахували до державного бюджету 470,5 млн грн військового збору. Порівняно з 2021 роком надходження цього платежу зросли на 83 млн грн, або ж на 21  відсоток. Додатково до бюджету надійшло 20,3 млн грн військового збору, бо сплата перевищила очікування на 4,5 відсотка.

Лише у грудні цього року краяни сплатили 55,3 млн грн «патріотичного» платежу.

Нагадаємо, військовий збір справляється з доходів, які відповідно до податкового законодавства оподатковуються податком на доходи фізичних осіб. До них належать заробітна плата, інші заохочувальні та компенсаційні виплати, винагороди, орендна плата, виплата дивідендів, купівля-продаж рухомого і нерухомого майна тощо.

Платниками військового збору є фізичні особи – резиденти, які отримують доходи як в Україні, так і за її межами, фізичні особи-нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти. Нарахований дохід оподатковується за ставкою податку 1,5 відсотка. Сума збору зараховується до державного бюджету.