Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На підтримку українських військових платники Івано-Франківщини сплатили 628 мільйонів гривень військового збору

, опубліковано 20 січня 2023 о 09:18

Впродовж 2022 року для посилення обороноздатності прикарпатці сплатили 628 мільйонів гривень військового збору. Порівняно з попереднім періодом сума надходжень збільшилася на 152 мільйони гривень, або ж на третину. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

У податковій службі нагадують, що військовий збір запроваджено в Україні з серпня 2014 року як додаткове джерело фінансування і підтримки української армії. Ставка складає 1,5 відсотка від об’єкта оподаткування.

Платниками військового збору є фізичні особи – резиденти, які отримують доходи як в Україні, так і за її межами, фізичні особи-нерезиденти, які отримують доходи в Україні, а також податкові агенти. Об’єктом оподаткування військовим збором є доходи, визначені статтею 163 Податкового кодексу України. Зокрема, до таких доходів, крім заробітної плати, заохочувальних та компенсаційних виплат або інших виплат і винагород, які нараховуються чи виплачуються платнику у зв’язку з трудовими відносинами та за цивільно-правовими договорами, відносяться орендна плата, виграш в державну та недержавну грошову лотерею, купівля-продаж рухомого і нерухомого майна, виплата дивідендів, переоформлення спадщини та інші доходи.

Податкова служба Прикарпаття вдячна усім платникам податків за високу національну свідомість та патріотизм. Кожна вчасно сплачена гривня укріплює нашу державу та працює на Перемогу. Слава Україні! Слава ЗСУ!