Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Більше 683 млн грн військового збору спрямували платники Рівненщини на підтримку обороноздатності України

, опубліковано 24 січня 2023 о 16:27

У 2022 році платниками податків Рівненщини до державного бюджету сплачено понад 683 млн грн військового збору. Порівняно з 2021 роком надходження збільшились на 180 млн грн, або майже на 36 відсотків. Про це повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Рівненській області Владислав Грабовий.

За його словами, позитивна динаміка надходжень військового збору забезпечується відповідальними платниками податків регіону, які, незважаючи на сучасні реалії, добросовісно виконують свої податкові обов’язки, дотримуються законодавства про працю, тим самим вносять посильний внесок у нашу Перемогу над загарбниками.

Податківці нагадують, що військовий збір, який спрямовується на підтримання обороноздатності української армії та встановлення миру в нашій державі, запроваджено з серпня 2014 року. Його ставка становить 1,5 % від об’єкта оподаткування. Цим збором оподатковуються доходи з джерела їх походження в Україні, які остаточно оподатковуються під час їх нарахування (виплати, надання), а також іноземні доходи – доходи (прибуток), отримані з джерел за межами України. Тож кожен платник, отримуючи легальні доходи та сплачуючи військовий збір, фінансово підтримує Збройні Сили України.