Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники Полтавщини сплатили до державного бюджету понад 65 млн гривень акцизного податку

, опубліковано 30 січня 2023 о 16:26

У 2022 році робота у напрямі контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів була спрямована на підвищення ефективності контролю за виробництвом і обігом спирту, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, пального, протидії незаконному обігу цієї продукції.

За словами заступника начальника Головного управління ДПС у Полтавській області Олега Волошинова, за дванадцять місяців до державного бюджету забезпечено надходження 65,5 млн грн акцизного податку, що склало 140,1 відсотка індикативного показника, що в грошовому еквіваленті становить 18,7 млн гривень.

Порівняно з відповідним періодом минулого року забезпечено  ріст надходжень акцизного податку в цілому до державного бюджету  на 12,6 млн грн, у тому числі  за рахунок надходження акцизу з ввезених на митну територію підакцизних товарів – на 5,2 млн грн та за рахунок акцизного податку з виробленого  пального –  на 7,7 млн гривень.

За грудень 2022 року забезпечено надходження акцизного податку в цілому до державного бюджету – 3,5 млн грн, що становить перевиконання індикативних показників в 3,9 раза.

З метою контролю за дотриманням суб’єктами господарської діяльності норм і вимог законодавства при здійсненні роздрібної торгівлі алкогольною та тютюновою продукцією у 2022 році здійснено 175 фактичних перевірок, з яких виявлено 122 порушення вимог чинного законодавства. Відповідно до матеріалів перевірок застосовано штрафні (фінансові) санкції на суму 8,38 млн гривень.

Також за січень – грудень 2022 року за результатами 119 фактичних перевірок, проведених з питань дотримання законодавства з питань зберігання і використання пального, виявлено  28 порушень на суму штрафних (фінансових) санкцій 3,91 млн гривень.

Крім того, за результатами проведених камеральних перевірок поданих декларацій акцизного податку, моніторингу своєчасності і повноти сплати задекларованих податкових  зобов’язань у  2022 році складено 387 актів камеральних перевірок на суму штрафних (фінансових) санкцій 505 тис гривень.