Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Упродовж І кварталу до місцевих бюджетів Вінниччини спрямовано понад 3,5 млрд грн податкових платежів

, опубліковано 07 квітня 2023 о 08:52

«Упродовж І кварталу 2023 року платники податків Вінниччини перерахували до місцевих бюджетів понад 3,5 млрд грн податкових платежів», – повідомив заступник начальника ГУ ДПС у Вінницькій області Олег Мартинюк під час  нещодавньої онлайн зустрічі з керівництвом Вінницької обласної ради та ГУ Держказначейства України у Вінницькій області.

Зокрема, посадовець зауважив, що минулорічний показник перевищено на більш ніж 812,0 млн грн, або на 29,5 відсотка. За його словами, у трійці лідерів бюджетоформуючих платежів, що становлять майже 91,2 відсотка від загальної суми надходжень, перше місце займає  податок на доходи фізичних осіб – майже 2,6 млрд грн. Наступний за розміром – єдиний податок – більш ніж 447,4 млн грн. І закриває ТОП-3 платежів, що спрямовуються у розпорядження місцевих громад, плата за землю із сумою, що наближається до 258,5 млн гривень. 

Як зазначив заступник начальника ГУ ДПС у Вінницькій області Олег Мартинюк, такий формат зустрічі дозволяє певним чином спрогнозувати майбутні надходження до місцевих бюджетів та консолідувати зусилля, спрямовані на боротьбу з порушенням норм податкового законодавства.