Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Харківщина: 444 волонтера вже зареєструвалися у Єдиному Реєстрі

, опубліковано 07 квітня 2023 о 09:10

Як повідомили у Головному управлінні ДПС у Харківській області, станом на 01.04.2023 в Єдиному Реєстрі волонтерів зареєстровано 444 громадянина, які мешкають у Харкові та області і займаються волонтерською діяльністю. 

При цьому протягом січня – березня поточного року здійснили реєстрацію 163 особи. Тоді як протягом усього 2022 року зареєструвалось 258 громадян з Харківщини.

У податковій службі регіону зазначають, що збільшення кількості зареєстрованих волонтерів пов’язано із минулорічними змінами у податковому законодавстві. Тепер законодавчі норми передбачають, що благодійні кошти, які надходять на рахунки громадян, внесених до Єдиного Реєстру волонтерів, не оподатковуються ПДФО та військовим збором.   

Разом з тим, значно спрощено процедуру реєстрації в Єдиному Реєстрі. Для цього громадянину необхідно надати до податкової служби лише заяву за встановленою формою та пред’явити паспортний документ.

«Реєстрація фізичних осіб-благодійників в Єдиному Реєстрі волонтерів відбувається протягом одного дня. При цьому особисто громадянин може надати документи в будь-який Центр обслуговування платників. А у разі виникнення запитань, харківські податківці готові надати консультативну допомогу  за спеціальним телефоном «гарячої лінії» – 706-14-60», – підкреслив в. о. начальника Головного управління ДПС у Харківській області Василь Гладченко.