Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Волині на соціальні потреби сплачено понад 3,7 мільярда гривень єдиного внеску

, опубліковано 09 червня 2023 о 12:26

За підсумками січня – травня 2023 року волинські працедавці спрямували на соціальні потреби 3 мільярди 730 мільйонів гривень єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування. 

Сума перерахованого єдиного внеску в області на 908,5 мільйона гривень перевищує аналогічна надходження торік.  

«Серед чинників, що сприяють росту надходжень єдиного внеску, – дотримання вимог у сфері оплати праці більшістю волинських працедавців. Це надзвичайно важливий момент, оскільки страхувальники, сплачуючи єдиний внесок, дбають про інтереси найманих осіб та спроможність держави виконувати соціальні зобов’язання», – розповів в. о. начальника Головного управління ДПС у Волинській області Сергій Лисеюк.

Посадовець підкреслив, що зі свого боку податкова служба об’єктивно та неупереджено аналізує подану працедавцями звітність. За наявності підстав, тобто у випадку свідомого ігнорування працедавцями вимог закону у сфері оплати праці, податківці шляхом роз’яснювальної роботи переконують роботодавців – порушників відмовитися від такої практики мінімізації сплати податків.  

«Легальна та повна оплата праці за будь-яких життєвих обставин та умов – більш вигідна для найманих осіб і працедавців. По-перше, працівники, які мають належним чином оформлені трудові відносини, можуть розраховувати на гідні умови праці, захист своїх інтересів і гарантії у соціальному захисті. Тільки офіційно оформлюючи своїх працівників, роботодавець може отримати  підтримку держави», – підсумував Сергій Лисеюк. 

У Головному управлінні ДПС у Волинській області наголошують:  відповідальна позиція волинського бізнесу заслуговує на найвищу оцінку, оскільки  кожна сплачена гривня на соціальні потреби – це реальна фінансова допомога державі, яка навіть в умовах війни виконує свої зобов’язання у сфері соціального захисту населення.