Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Понад 8,3 млрд грн податку на доходи фізичних осіб сплачено з початку року на Вінниччині

, опубліковано 16 серпня 2023 о 13:35

Упродовж січня – липня 2023 року з доходів фізичних осіб, працюючих на Вінниччині, податкові агенти утримали та перерахували до зведеного бюджету понад 8,3 млрд грн податку на доходи фізичних осіб. За словами в. о. начальника Головного управління ДПС у Вінницькій області Оксани Домерат,  близько 78,7 відсотка з цієї суми, або більше 6,5 млрд грн перераховано до місцевого бюджету. 

Якщо порівнювати із надходженнями за аналогічний період минулого року, то, як зауважує очільник податкової служби Вінниччини, приріст податку на доходи фізичних осіб склав 23,7 відсотка. А в абсолютній величині додаткові надходження склали майже 1,6 млрд грн. З них у своє розпорядження місцеві громади отримали понад 1,2 млрд гривень.

За словами Оксани Домерат, контроль за легалізацію ринку праці залишається у пріоритетах діяльності податкової служби Вінниччини, оскільки податок на доходи фізичних осіб є головним бюджетоформуючим платежем не тільки для місцевих громад регіону, а й для загального фонду зведеного бюджету за усіма надходженнями від Вінницької області, що контролюються органами ДПС.