Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Внесок суб’єктів господарювання Миколаївщини у місцеві скарбниці склав понад 7 мільярдів гривень

, опубліковано 17 серпня 2023 о 14:01

Головним управлінням ДПС у Миколаївській області у січні – липні 2023 року до місцевих бюджетів забезпечено понад 7 млрд грн податкових платежів. Порівняно з відповідним періодом 2022 року доходи місцевих бюджетів збільшено на 1,6 млрд гривень.

Бюджетоформуючими традиційно залишаються податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок для суб’єктів малого підприємництва та плата за землю.

Слід зазначити, що 80,4 відс. у загальній сумі надходжень займає податок на доходи фізичних осіб. За січень – липень поточного року місцеві бюджети отримали майже 5,7 млрд грн ПДФО, що майже на 1,3 млрд грн, або на 28,5 відс. більше, ніж у аналогічному періоді 2022 року. 

Підприємці і аграрії Миколаївщини, які використовують спрощену систему оподаткування, сплатили до місцевих бюджетів 761,7 млн грн єдиного податку, питома вага якого в загальній сумі надходжень місцевих бюджетів складає 10,8 відсотка. 

Наступним за обсягами сплати до місцевих бюджетів Миколаївщини є земельний податок і орендна плата. Варто відмітити, що власники і орендарі земельних ділянок поповнили місцеві бюджети на 373,7 млн гривень.

Крім того, до місцевих бюджетів надійшло 77,9 млн грн акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, 77,8 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, 21,7 млн грн рентної плати за спеціальне використання води, надр, лісових ресурсів та інших природних ресурсів, 13,8 млн грн плати за ліцензії та 3,7 млн грн екологічного податку.