Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники податків Харківщини сплатили до бюджету країни більше ніж 4,6 млрд грн ПДВ

, опубліковано 25 серпня 2023 о 09:52

Протягом січня – липня 2023 року до зведеного бюджету від суб’єктів господарювання Харківщини  надійшло 4 644,6 млн грн податку на додану вартість. Це на 1 461,6 млн грн більше ніж у минулому році за аналогічний період. Показник доходів бюджету ДПС перевиконано на 500,9 млн гривень.

Зокрема, у липні поточного року надійшло 723,9 млн грн ПДВ, тоді як у червні надходження цього податку склали 663,3 млн гривень.

«Своєчасна сплата податків є одним із проявів патріотизму наших громадян. Перераховуючи податкові платежі, ви підтримуєте країну та наближаєте Перемогу. Висловлюю подяку кожному сумлінному  суб’єкту господарювання, хто продовжує працювати на Харківщині, і особливо тим, хто прийняв рішення і відкрив свій бізнес у такий важкий для країни час», –  зазначив в. о. начальника Головного управління ДПС у Харківській області Василь Гладченко.

Також посадовець підкреслив, що податківці постійно працюють над підвищенням якості сервісного обслуговування платників та проводять чисельні  заходи, спрямовані на розʼяснення платникам податків норм та змін податкового законодавства.

Зокрема, зараз у регіоні активно проводиться  інформаційно - роз’яснювальна кампанія щодо норм Закону України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».