Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За 8 місяців 2023 року на підтримку обороноздатності держави великий бізнес перерахував понад 352 мільйони військового збору

, опубліковано 07 вересня 2023 о 14:46

Протягом січня – серпня 2023 року великі компанії, які перебувають на податковому обслуговуванні у Південному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків, сплатили до Державного бюджету України понад 352 млн грн військового збору.

Нагадаємо, що військовий збір утримується за ставкою 1,5 % з суми легально виплаченої заробітної плати.

Водночас військовим збором не оподатковуються доходи військовослужбовців на період їх безпосередньої участі у відсічі і стримуванні збройної агресії російської федерації.

Кабінетом Міністрів України також врегульовано питання підтвердження статусу осіб, які беруть безпосередню участь у бойових діях в умовах воєнного стану по відсічі і стримуванню збройної агресії рф для застосування пільги з оподатковування військовим збором.

Відповідні зміни до постанови Уряду від 30 грудня 2015 р. № 1161 на виконання Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо особливостей оподаткування військовим збором грошового забезпечення військовослужбовців та інших осіб, які беруть безпосередню участь у бойових діях в умовах воєнного стану» були внесені 17 березня.