Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцеві бюджети Миколаївщини отримали 8,1 млрд грн податкових платежів

, опубліковано 12 вересня 2023 о 16:02

У січні – серпні 2023 року Головним управлінням ДПС у Миколаївській області забезпечено до місцевих бюджетів 8,1 млрд грн податкових платежів, що на 1,5 млрд грн більше, ніж у відповідному періоді 2022 року.

Основним дохідним джерелом є податок на доходи фізичних осіб, питома вага якого в загальній сумі надходжень до місцевих бюджетів становить майже 80 відсотка. Надходження з податку на доходи фізичних осіб склали 6,5 млрд грн, що на 1,1 млрд грн більше, ніж у січні – серпні 2022 року.

Крім того, місцеві бюджети поповнились завдяки сплаті єдиного податку – 863,9 млн грн, плати за землю – 481,8 млн грн, акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів – 91 млн грн, податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, – 89,6 млн грн, податку на прибуток – 35,6 млн грн, рентної плати за спеціальне використання води, надр, лісових ресурсів та інших природних ресурсів – 32,3 млн грн, плати за ліцензії – 15,4 млн грн та екологічного податку – 5,4 млн гривень.

Податкова служба Миколаївщини постійно вдосконалює сервісне обслуговування платників та адміністрування податків, здійснює постійний діалог з бізнесом у двосторонньому форматі, докладає максимум зусиль для задоволення потреб платників, зокрема за допомогою сучасних, зручних та зрозумілих сервісів, які забезпечують легку та стабільну сплату податків до бюджету.