Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податок на нерухоме майно: фізичні особи поповнили місцеві бюджети Дніпропетровщини на понад 144 млн гривень

, опубліковано 22 вересня 2023 о 16:39

У січні – серпні 2023 року до місцевих бюджетів Дніпропетровської області від фізичних осіб надійшло понад 144 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (податок на нерухоме майно). Як зазначила в. о. начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Наталя Федаш, надходження збільшились порівняно з відповідним періодом 2022 року майже на 106 млн грн, або на 276,8 відсотка.

Наталя Федаш висловила подяку всім платникам, які сьогодні тримають економічний фронт, та нагадала, що базою оподаткування податком на нерухоме майно є загальна площа об’єкта житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі його часток.

База оподаткування об’єктів житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі їх часток, які перебувають у власності фізичних осіб, обчислюється контролюючим органом на підставі даних Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, що безоплатно надаються органами державної реєстрації, прав на нерухоме майно та/або на підставі оригіналів відповідних документів платника податків, зокрема документів на право власності.