Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже 96 % звітів надходить до ГУ ДПС у Харківській області в електронному вигляді

, опубліковано 29 листопада 2023 о 08:48

Впродовж січня – жовтня 2023 року від платників податків Харківського регіону прийнято 1 025,2 тис податкових звітів. З них в електронному вигляді надійшло 979,4 тис., що складає 95,5 % (юридичні особи – 97,3 % звітів, фізичні особи – 94,1 %).

Про це повідомив начальник управління податкових сервісів Головного управління ДПС у Харківській області Сергій Біланчук.

Він розповів, що за умови наявності у платника податків кваліфікованого електронного підпису («електронного ключа»), надати податкову звітність в електронному вигляді можна за допомогою будь-якого програмного забезпечення (ПЗ). Платник самостійно обирає зручний для себе варіант ПЗ. Зокрема, Державна податкова служба України є розробником безоплатного електронного сервісу «Електронний кабінет» (https://cabinet.tax.gov.ua). Цей сервіс функціонує в режимі реального часу (24/7), скористатися ним можна за допомогою персональних комп’ютерів або смарт-пристроїв, він не потребує встановлення спеціалізованого програмного забезпечення, бо працює по прямому з’єднанню в мережі Інтернет.

Сервіс «Електронний кабінет» постійно вдосконалюється та коло його можливостей розширюється з урахуванням змін законодавства.

Сергій Біланчук також підкреслив, що завдяки активному впровадженню електронних сервісів платники податків мають змогу дистанційно комунікувати  з органами ДПС у режимі онлайн, незалежно від місця обліку чи  розташування. Особливо це актуально сьогодні в умовах дії правового режиму воєнного стану.