Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Більше 1,1 мільярда гривень плати за землю – внесок платників до місцевих бюджетів Кіровоградщини

, опубліковано 11 грудня 2023 о 15:57

У січні – листопаді 2023 року до місцевих бюджетів Кіровоградської області від платників плати за землю надійшло 1 млрд 164,7 млн гривень. 

Як повідомила в. о. начальника Головного управління ДПС у Кіровоградській області Юлія Мороз, порівняно з січнем – листопадом 2022 року надходження збільшились на 237,8 млн гривень. У загальній сумі сплаченого частка надходжень від юридичних осіб становить 75 відсотків, або 873,2 млн гривень. Решту – 291,5 млн грн перерахували фізичні особи – громадяни. 

Юлія Мороз нагадала, що фізичні особи (громадяни) – платники плати за землю мають право письмово або в електронній формі засобами електронного зв’язку звернутися до контролюючого органу за своїм місцем реєстрації у контролюючих органах або за місцем знаходження земельних ділянок, у тому числі право на яку фізична особа має як власник земельної частки (паю), для проведення звірки даних. 

Крім того, фізичні особи, з використанням кваліфікованого електронного підпису, мають можливість переглянути сформовані податкові повідомлення-рішення щодо сум нарахованих їм податкових зобов’язань з плати за землю в меню «ЕК для громадян» приватної частини Електронного кабінету.