Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники Миколаївщини поповнили зведений бюджет на 840 мільйонів гривень ПДФО

, опубліковано 09 лютого 2024 о 12:07

Головне управління ДПС у Миколаївській області зазначає, що податок на доходи фізичних осіб (далі – ПДФО) є основним дохідним джерелом наповнення місцевих бюджетів. За результатами січня 2024 року у структурі місцевих надходжень він займає позицію лідера – 59 відсотків від загальної суми податків і зборів. Що стосується державного бюджету, то питома вага ПДФО в загальній сумі надходжень становить 52 відсотка.

У січні 2024 року платники Миколаївщини зі своїх доходів сплатили до бюджетів усіх рівнів 840,7 млн грн ПДФО. Зокрема, до державного бюджету перераховано 448,9 млн грн ПДФО, що більше за показники відповідного періоду 2023 року на 256,8 млн гривень.

У свою чергу до місцевих бюджетів забезпечено надходження ПДФО у сумі 391,8 млн грн, що у співставних умовах (без урахування надходжень з податку на доходи фізичних осіб від військовослужбовців, які, починаючи з IV кварталу 2023 року, зараховуються до спеціального фонду державного бюджету) на 30,7 відс., або на 92 млн грн більше, ніж у аналогічному періоді 2023 року.

Звертаємо увагу роботодавців, що, виплачуючи доходи у вигляді заробітної плати найманим працівникам, роботодавець є особою, відповідальною за нарахування, утримання і сплату (перерахування) до бюджету ПДФО.