Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники Івано-Франківщини сплатили 2,4 мільярда гривень податків та зборів на потреби держави

, опубліковано 12 лютого 2024 о 15:48

За перший місяць року платники Івано-Франківщини сплатили до бюджетів всіх рівнів трохи більше 1,64 мільярда гривень податкових платежів, а також 771 мільйон гривень єдиного внеску до Пенсійного фонду. Про це повідомила начальник Головного управління ДПС в Івано-Франківській області Ірина Столярик.  

Очікувано, основними бюджетоформуючими державного бюджету стали три податкові платежі: податок на додану вартість – 273,5 мільйона гривень, рентні платежі – 249,7 мільйона гривень та ПДФО+військовий збір – 341,5 мільйона гривень.  

Що ж до місцевих бюджетів області, то в січні 2024 року прикарпатці сплатили до них майже 744 мільйони гривень. Традиційно найбільше, а це дві третини усіх надходжень, склав ПДФО – 431,8 мільйона гривень, затим єдиний податок – 169,8 мільйона гривень та майнові податки – 97,2 мільйона гривень.  

«Враховуючи складні економічні обставини, в яких через повномасштабну війну, розв’язану рф, уже два роки перебуває наша країна, це непоганий старт  нового бюджетного року, який також засвідчує високу податкову культуру та патріотизм наших платників податків», – зазначила начальник обласної податкової служби. Ірина Столярик також побажала платникам успішної реалізації бізнес проєктів та планів та не втрачати віру в Перемогу.