Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Малий бізнес Рівненщини сплатив до місцевих бюджетів майже 376 мільйонів гривень єдиного податку

, опубліковано 16 квітня 2024 о 08:30

Суб’єкти господарювання Рівненської області, які працюють за спрощеною системою оподаткування, сплатили протягом першого кварталу 2024 року до місцевих бюджетів 375,8 млн гривень єдиного податку, що на 54 відсотки, або на 131,5 млн грн більше надходжень відповідного періоду 2023 року. Про це повідомив в. о. начальника податкової служби області Андрій Троцко.

Як зазначають у податковій службі Рівненщини, найбільша частка надходжень належить фізичним особам – підприємцям, які відрахували до місцевих скарбниць 310,8 мільйона гривень єдиного податку(+118,7 млн грн, або 62 % до 2023 року). Юридичні особи, у свою чергу, спрямували у розпорядження територіальних громад краю понад 46,4 мільйона гривень цього платежу (+13,3 млн грн, або 40 % до 2023 року). Водночас від сільськогосподарських товаровиробників до місцевих бюджетів надійшло 18,6 млн гривень. 

Вчасна сплата податків – результат комплексу заходів, що втілюються представниками усіх гілок влади та контролюючими органами у напрямку легалізації праці. А це, у першу, чергу, – стабільні надходження до місцевих бюджетів та гарантоване соціальне і пенсійне забезпечення жителів територіальних громад. Тримаємо економічний фронт – сумлінно сплачуємо податки!