Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платниками податків Житомирщини з початку року сплачено майже 346 млн гривень податку на прибуток підприємств

, опубліковано 26 квітня 2024 о 16:48

За три місяці цього року платниками податків Житомирщини сплачено до бюджетів усіх рівнів майже 346 млн гривень податку на прибуток підприємств (без податку на прибуток по великих платниках податків).  

При цьому до державного бюджету перераховано 308,2 млн гривень, до бюджетів територіальних громад – 37,7 млн гривень. Порівняно з минулорічним показником надходження збільшились майже на 88 млн гривень. Про це інформує в. о. начальника Головного управління ДПС у Житомирській області Олександр М'ясковський.   

Зокрема, за січень – березень цього року до зведеного бюджету платники також спрямували 7,8 млн гривень частини чистого прибутку (доходу) господарських організацій. 

Порядок обчислення та сплати податку на прибуток підприємств визначено статтею 137 Податкового кодексу України. Податок нараховується платником самостійно. Базова ставка податку на прибуток підприємств становить 18 відсотків. Податковими (звітними) періодами для податку на прибуток підприємств, крім випадків, передбачених п. 137.5 ст. 137 ПКУ, є календарні: квартал, півріччя, три квартали, рік. 

Нагадуємо, що на вебпорталі ДПС функціонує розділ «Онлайн-навчання», в якому зібрано корисну для платників інформацію щодо оподаткування податком на прибуток. Розділ розміщено за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/onlayn-navchannya

Шановні платники! Своєчасно та у повному обсязі сплачуйте до бюджетів податки та платежі для забезпечення Збройних Сил України та соціальних виплат.