Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Прикарпатті до бюджету надійшло майже 1,3 мільйона гривень транспортного податку

, опубліковано 17 травня 2024 о 15:37

З початку року до місцевих бюджетів Івано-Франківщини надійшло майже 1,3 мільйона гривень транспортного податку, що вдвічі перевищило аналогічні показники минулого року. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області. 

Значну частину податку – 795 тисяч гривень перерахували до місцевих бюджетів фізичні особи, тоді як минулого року лише 200 тисяч гривень, також 481 тисячу гривень згаданого податку сплатили юридичні особи, що на 50 тисяч гривень більше минулого року.

Нагадаємо, платниками транспортного податку є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти, які мають зареєстровані в Україні власні легкові автомобілі, з року випуску яких не більше 5 років, а середньоринкова вартість яких становить понад 375 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня податкового (звітного) року. 

Обчислення суми транспортного податку з об’єкта оподаткування фізичним особам здійснюється податковим органом за місцем реєстрації платника податку, зазначеним в реєстраційних документах на об’єкт оподаткування.

Транспортний податок фізичним особам необхідно сплатити протягом 60 днів з дня отримання податкового повідомлення-рішення. Юридичні особи перераховують транспортний податок авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом.