Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцеві бюджети Рівненщини з початку року отримали майже 520 млн грн єдиного податку

, опубліковано 21 травня 2024 о 13:30

Упродовж січня – квітня цього року представники малого і середнього бізнесу Рівненщини спрямували до місцевих скарбниць 519,9 млн грн єдиного податку. Порівняно з показниками за аналогічний період минулого року надходження цього платежу зросли на 185,8 млн гривень. 

За словами в. о. начальника ГУ ДПС у Рівненській області Андрія Троцка, лідерами зі сплати єдиного податку продовжують залишатися фізичні особи – підприємці. Ними сплачено до місцевих бюджетів 429,6 млн грн цього податку. У свою чергу юридичними особами, які перебувають на спрощеній системі оподаткування, перераховано до бюджетів громад 60,6 млн гривень. Водночас від сільськогосподарських товаровиробників – платників єдиного податку IV групи надійшло 29,7 млн гривень.

Зауважимо, що єдиний податок – платіж, який спрямовується в повному обсязі до місцевих скарбниць і є важливим фінансовим джерелом у вирішенні соціально-економічних питань тергромад. Питома вага цього податку в загальній сумі надходжень місцевих бюджетів становить понад 18  відсотків.