Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники податків Рівненщини сплатили до бюджету майже 7,5 мільярда гривень

, опубліковано 05 червня 2024 о 11:37

У січні – травні 2024 року платники податків Рівненської області перерахували до Зведеного бюджету України 7 млрд 459  млн грн податків, зборів та  інших обов’язкових платежів. Зазначений показник на 462 млн грн перевищив надходження відповідного періоду минулого року. Про це повідомив в. о. начальника  Головного управління ДПС у Рівненській області Андрій Троцко.

Надходження до державного бюджету склали 3 млрд 804  млн грн, до місцевих бюджетів загалом було сплачено 3 мрд 655 млн гривень.

Лідерами серед основних джерел формування бюджету країни залишаються: податок на доходи фізичних осіб – 4 млрд 166 млн грн, податок на додану вартість – 966 млн грн, податок на прибуток – 626 млн грн, єдиний податок – 663 млн грн,  військовий збір – 324 млн гривень.

«Серед чинників, які сприяють ритмічним податковим надходженням, – сучасні інформаційні рішення для якісного податкового супроводу та конструктивний діалог із платниками податків.  І ми вдячні за відповідальне ставлення платників до сплати податків, адже це є основним джерелом наповнення бюджетів та, відповідно, підтримкою для держави, особливо в нинішній складний період», – зазначив Андрій Троцко.