Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У травні великий бізнес сплатив 38,7 млрд грн податків

, опубліковано 11 червня 2024 о 15:02

Протягом травня 2024 року платниками Центрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків забезпечено збір платежів до загального фонду державного бюджету в розмірі 38,7 млрд гривень.  

Частка надходжень від великого бізнесу, що обслуговується Центральним управлінням, за результатами травня 2024 року становить 34,4 відс. від збору до загального фонду державного бюджету по Україні.  

У розрізі основних податків до державного бюджету надійшло податку на прибуток – 23,3 млрд грн, податку на додану вартість – 9,5 млрд грн, податку на доходи фізичних осіб – 2,5 млрд грн, акцизного податку з вироблених підакцизних товарів – 1,5 млрд грн, частини чистого прибутку (доходу) господарських організацій (державних унітарних підприємств та їх об'єднань), що вилучається до державного бюджету відповідно до закону, – 1,3 млрд гривень. 

Крім того, слід відмітити зростання надходжень до державного бюджету порівняно з травнем 2023 року по податку на прибуток – в 1,5 раза, або на 7,5 млрд грн більше, податку на доходи фізичних осіб – на 21,3 %, або на  0,4 млрд грн більше, податку на додану вартість – на 3,6 %, або на 0,3 млрд грн більше, по частині чистого прибутку (доходу) господарських організацій (державних унітарних підприємств та їх об'єднань), що вилучається до державного бюджету відповідно до закону, – на 8,1 %, або на 0,1 млрд грн більше.  

Надходження єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у травні 2024 року становили 3,8 млрд грн, що на  28,1 %, або на 0,8 млрд грн більше ніж у травні 2023 року.  

Дякуємо платникам за фінансову підтримку держави!