Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники Чернівецької області від початку року сплатили майже 2 млрд 639,8 млн грн єдиного соціального внеску

, опубліковано 17 червня 2024 о 15:48

Як повідомила в. о. начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Теодозія Чернецька, сплата єдиного соціального внеску за п’ять місяців 2024 року порівняно з аналогічним періодом минулого року збільшилася на 16,1 відсотка, або на 365,8 млн грн і складає 2 млрд 639,8 млн гривень.

Теодозія Чернецька наголосила, що єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування є джерелом наповнення фондів соціального страхування, з яких здійснюються виплати пенсій, забезпечуються соціальні гарантії на випадок безробіття, нещасних випадків на виробництві чи професійних захворювань.

А гарантією надходження в повному обсязі цього внеску до бюджету є детінізація доходів та легальна зайнятість, тобто включення до оподаткування всієї суми отриманих доходів та належне оформлення найманих працівників.

Керівниця податкового відомства нагадує платникам єдиного соціального внеску, що до страхового стажу зараховується лише той період підприємницької діяльності чи роботи найманим працівником, за який сплачено страхові внески у сумі не меншій, ніж мінімальний, та просить враховувати, що несплата внеску призводить до втрати страхового стажу, необхідного для призначення пенсійних виплат у майбутньому.

З 1 квітня 2024 року мінімальний страховий внесок становить 1760 гривень (МПЗ 8000*22 %).