Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцеві скарбниці: суб’єкти господарювання Миколаївщини сплатили майже 3,6 мільярда гривень

, опубліковано 18 червня 2024 о 11:10

Завдяки сумлінності і відповідальності суб’єктів господарювання Миколаївщини, злагодженій взаємодії платників податків та податківців регіону у січні – травні 2024 року до місцевих бюджетів забезпечено майже 3,6 млрд грн, що у співставних умовах (без урахування надходжень з податку на доходи фізичних осіб від військовослужбовців, які починаючи з IV кварталу 2023 року зараховуються до спеціального фонду державного бюджету) на 825,5 млн грн більше, ніж у аналогічному періоді минулого року.

Слід зазначити, що серед лідерів надходжень залишаються податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок та плата за землю.

За основним дохідним джерелом, податком на доходи фізичних осіб, мобілізовано 2,2 млрд грн, що у співставних умовах на 465,2 млн грн більше, ніж у січні – травні 2023 року. Питома вага податку у загальній сумі надходжень до місцевих бюджетів становить 62 відсотка.

Також місцеві скарбниці поповнилися надходженнями з єдиного податку у сумі 772,3 млн гривень. Порівняно з аналогічним періодом минулого року показники податку зросли на 188 млн гривень.

Власники та орендарі земельних ділянок поповнили бюджети місцевих громад платою за землю на 346,7 млн грн, що на 101,3 млн грн більше, ніж у січні – травні 2023 року.

Дякуємо бізнес-спільноті Миколаївщини, в тандемі з якою вдається наповнювати місцеві бюджети коштами, які спрямовуються на розвиток місцевих громад, відновлення інфраструктури та забезпечення фінансування Збройних Сил України.