Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На Івано-Франківщині місцеві бюджети отримали майже 41 мільйон гривень плати за землю

, опубліковано 12 липня 2024 о 10:11

У I півріччі 2024 року до місцевих бюджетів Івано-Франківщини надійшло 440,9 мільйона гривень плати за землю. Про це повідомили в Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області.

Із загальної суми надходжень вагому частку, а це 383,8 мільйона гривень земельного податку, перерахували юридичні особи. Фізичні особи сплатили 57,1 мільйона гривень.

Нагадаємо, платниками плати за землю є власники земельних ділянок, земельних часток (паїв), землекористувачі, яким відповідно до закону надані у користування земельні ділянки на правах постійного користування, та платники орендної плати – землекористувачі (орендарі) земельних ділянок державної та комунальної власності на умовах оренди. 

Нарахування фізичним особам сум плати за землю проводиться контролюючими органами за місцем знаходження земельної ділянки, які надсилають платнику податку до 1 липня поточного року податкове повідомлення-рішення за встановленою формою про внесення податку разом із детальним розрахунком суми податку, який, зокрема, має містити кадастровий номер та площу земельної ділянки, розмір ставки податку та розмір пільги зі сплати податку. 

Податок фізичними особами сплачується протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.