Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Наповнення бюджету у розрізі галузей економіки підприємствами Південного міжрегіонального управління ДПС по роботі з ВПП

, опубліковано 19 липня 2024 о 16:37

Протягом першого півріччя 2024 року підприємствами, які перебувають на обліку у Південному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків, сплачено до Державного бюджету України майже 9,5 млрд грн та 590 млн грн – до скарбниці Одеської міської громади.

Значні податкові надходження стабільно забезпечують представники переробної промисловості, інфраструктури водного транспорту, галузі АПК та торгівлі.

Так, компанії інфраструктури водного транспорту забезпечили до зведеного бюджету 4,3 млрд грн податкових платежів, що на 1,8 млрд грн більше за аналогічний період торік.

Підприємствами переробної промисловості сплачено 2,4 млрд грн, що перевищує показник січня – червня 2023 року на 134 млн гривень.

У свою чергу підприємства галузі АПК за шість місяців 2024 року спрямували до скарбниць усіх рівнів 1,4 млрд грн, що на 279 млн грн більше ніж за відповідний період у 2023 році.

Разом з тим представники оптової й роздрібної торгівлі до скарбниць усіх рівнів забезпечили понад 707 млн гривень.