Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За півріччя платники Житомирщини перерахували понад 32 млн грн екологічного податку

, опубліковано 25 липня 2024 о 16:09

«Протягом січня – червня цього року платники Житомирщини, які здійснюють викиди забруднюючих речовин, їх скиди у водні об’єкти та розміщення відходів перерахували до бюджетів 32,1 млн гривень, що на 4,5 млн грн більше, ніж за аналогічний період минулого року. Із загальної суми надходжень 23,1 млн грн спрямовано до держаного бюджету, водночас до місцевих бюджетів надійшло понад 9 млн грн екологічного податку», – про це інформує в. о. начальника ГУ ДПС у Житомирській області Олександр М’ясковський.  

Усього на території Житомирської області екологічний податок сплачують майже 3 тисячі суб’єктів господарювання – юридичних осіб.  

Податок сплачується протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем граничного строку подання податкової декларації.

Платники екологічного податку перераховують суми податку, що справляється за викиди, крім викидів двоокису вуглецю, скиди забруднюючих речовин та розміщення відходів, одним платіжним дорученням на рахунки, відкриті в органах, що здійснюють казначейське обслуговування бюджетних коштів, які забезпечують розподіл цих коштів у співвідношенні, визначеному Бюджетним кодексом України. 

Фахівці Головного управління ДПС у області звертають увагу платників податків на необхідність своєчасно та в повному обсязі сплачувати до бюджетів належні суми екологічного податку.