Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС Миколаївщини: понад 12 мільярдів гривень – вагомий здобуток надходжень до бюджету

, опубліковано 08 серпня 2024 о 10:23

Платники податків Миколаївщини у складний для нашої країни час продовжують підтримувати економічну стабільність України, сумлінно сплачуючи до бюджету податки. Завдяки їхній активній громадянській позиції держава стабільно отримує кошти для забезпечення Збройних Сил України та здійснення соціальних виплат.

Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Миколаївській області Роман Корнєв, у січні – липні 2024 року до зведеного бюджету від платників Миколаївщини надійшло 12,1 млрд грн податків і зборів, що на 15,6 відс., або на 1,6 млрд грн більше, ніж у аналогічному періоді минулого року. За словами посадовця, до державної скарбниці платниками Миколаївщини сплачено майже 7 млрд грн, що на 103,6 відс., або майже на 3,6 млрд грн більше, ніж у аналогічному періоді минулого року. 

До місцевих бюджетів надійшло 5,1 млрд грн, темп зростання надходжень до аналогічного періоду 2023 року становить 72,7 відсотка. Але у співставних умовах (без урахування надходжень з податку на доходи фізичних осіб від військовослужбовців, які починаючи з ІV кварталу 2023 року зараховуються до спеціального фонду державного бюджету) забезпечено темп зростання надходжень до січня – липня 2023 року 129,8 відс. (+1 млд 177 млн гривень). 

«Дякую бізнесу Миколаївщини, який продовжує працювати, своєчасно сплачує податки до бюджету та виплачує офіційно зарплати найманим працівникам і, тим самим, наближає нашу Перемогу!» – наголосив Роман Корнєв.