Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роботодавці та підприємці Буковини сплатили понад 3,8 мільярда гривень єдиного внеску

, опубліковано 07 серпня 2024 о 10:49

Впродовж семи місяців 2024 року страхувальники перерахували 3 млрд 809,8 млн грн єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування (ЄСВ). Такі надходження до соціальних фондів перевищили аналогічні показники 2023 року на 2 млрд 84,7 млн грн. Про це інформує в. о. начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Теодозія Чернецька.

За словами очільниці податкової служби області, єдиний внесок, нарахований роботодавцями на суми заробітної плати та винагороди за договорами ЦПХ, у загальній сумі надходжень єдиного внеску займає  65,4 відсотка, сума внеску склала 2491,4 млн грн. Єдиний внесок, нарахований на суми грошового забезпечення військовослужбовців, склав 1094,6 млн грн, фізичні особи – СПД та особи, які проводять незалежну професійну діяльність, сплатили 216,8 млн гривень.

«Лише за умови детінізації доходів та легальної зайнятості бюджет отримуватиме належні суми соціального внеску. Тож закликаємо роботодавців та підприємців своєчасно сплачувати єдиний внесок, включати до оподаткування всю суму доходів та погасити наявну заборгованість, щоб забезпечити найманим працівникам і собі страховий стаж для майбутньої виплати пенсій та забезпечення інших соціальних гарантій», – зазначила Теодозія Чернецька.