Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Бюджети громад Запорізької області отримали шість мільярдів гривень податкових надходжень

, опубліковано 09 серпня 2024 о 11:14

У січні – липні запоріжці сплатили до місцевих бюджетів регіону 6 мільярдів 163 мільйони гривень. Порівняно з минулим роком надходження зросли на 654 мільйони гривень, або майже на 12 відсотків. Про це повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Іван Саранцев.

Серед лідерів у формуванні доходів бюджетів громад традиційно – податок на доходи фізичних осіб, єдиний податок, плата за землю, податок на прибуток, акцизний податок з роздрібного продажу підакцизної продукції.

У липні до скарбниць громад сплачено 922 мільйони гривень, що на 146 мільйонів,  або майже на 19 відсотків більше, ніж торік.

Нагадуємо, з розмірами встановлених на відповідних територіях ставок місцевих податків, зборів та податкових пільг можна ознайомитись на вебпорталі податкової служби: https://tax.gov.ua/zakonodavstvo/podatki-ta-zbori/stavki-mistsevih-podatkiv-ta-zboriv/.

Рахунки для сплати податків у розрізі території актуалізовані для завантаження за посиланням: https://tax.gov.ua/rahunki-dlya-splati-platejiv/