Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Плата за землю: місцеві бюджети Кіровоградщини протягом січня – липня поточного року поповнились на понад 725 млн гривень

, опубліковано 12 серпня 2024 о 11:17

Протягом січня – липня поточного року до місцевих бюджетів Кіровоградської області від платників плати за землю надійшло 725,7 млн гривень. 

Як повідомила в. о. начальника Головного управління ДПС у Кіровоградській області Юлія Мороз, порівняно з січнем – липнем 2023 року надходження збільшились на 33,9 млн грн, або 4,9 відсотка. У загальній сумі сплаченого частка надходжень від юридичних осіб становить більше 82 відсотків, або 598 млн гривень. Решту – 127,7 млн грн перерахували фізичні особи – громадяни. 

Юлія Мороз зауважила, що місцеві бюджети займають провідну роль у функціонуванні територіальних громад. Основним призначенням місцевих бюджетів є фінансове забезпечення розвитку регіону, реалізації соціально-економічних завдань, покладених на органи місцевого самоврядування. Місцеві бюджети виконують важливу функцію у вирішенні загальнодержавних економічних і соціальних питань: розвитку інфраструктури регіону, фінансуванні агропромислового комплексу, промисловості, енергетики та будівництва тощо.