Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року платники Вінниччини перерахували до бюджету майже 771,3 млн грн плати за землю

, опубліковано 16 серпня 2024 о 09:18

Протягом січня – липня 2024 року платники Вінниччини сплатили до бюджетів громад 771 млн 255,2 тис. грн плати за землю. Про це під час зустрічі з громадськістю регіону повідомила в. о. начальника ГУ ДПС у Вінницькій області Оксана Домерат. 

За її словами, порівняно з аналогічним періодом 2023 року сума надходжень зросла на 13,8 відсотка, або більш ніж на 93,4 млн грн. Відповідно внесок юридичних осіб – власників та орендарів земельних ділянок склав 626 млн 309,6 тис. грн, решта – 144 млн 945,6 тис. грн плати за землю надійшла від фізичних осіб. Позитивна динаміка за сплатою порівняно з аналогічним періодом минулого року простежується як у юридичних, так і у фізичних осіб – це майже 79,9 млн грн та близько 13,6 млн грн відповідно.

Користуючись нагодою Оксана Домерат нагадала, що плата за землю – це обов’язковий платіж у складі податку на майно, що справляється у формі земельного податку або орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності. За розміром бюджетоформуючих надходжень місцевих бюджетів він поступається тільки податку на доходи фізичних осіб та єдиному податку. Відтак, закликала платників земельного податку не зволікати зі сплатою та своєчасно розраховуватись із бюджетом.