Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Яких правил не дотримується запорізький бізнес під час торгівлі підакцизними товарами: ТОП-10 порушень

, опубліковано 16 серпня 2024 о 09:20

З початку року співробітники податкової служби регіону провели понад триста перевірок суб'єктів господарювання у сфері виробництва і обігу пального, алкогольних напоїв та тютюнових виробів.

Як повідомив в. о. начальника Головного управління ДПС у Запорізькій області Іван Саранцев, за виявлені порушення законодавчих вимог застосовані фінансові санкції на загальну суму майже 346 мільйонів гривень.

Серед найпоширеніших порушень – реалізація алкогольних напоїв без марок акцизного податку встановленого зразка або з підробленими марками – за сім місяців податківці виявили 67 таких випадків.

На другому місці – 66 фактів продажу алкогольних напоїв у заборонений час доби, на третьому – нереєстрація об'єктів оподаткування, ненадання документів під час торгівлі пальним (57).

Також фахівці податкової служби задокументували 18 випадків роздрібної торгівлі тютюновими виробами за цінами, вищими від максимальних роздрібних цін, 16 фактів реалізації алкогольних напоїв без ліцензії.

Крім того, серед встановлених порушень – необладнання та відсутність реєстрації в Єдиному державному реєстрі витратомірів-лічильників та рівнемірів-лічильників рівня пального у резервуарі та на місці відпуску пального (10), реалізація алкогольних напоїв через РРО, незазначений у ліцензії (8), роздрібна торгівля алкогольними напоями за цінами, нижчими за встановлені мінімальні ціни (8), реалізація або зберігання тютюнових виробів без марок акцизного податку встановленого зразка або з підробленими марками акцизного податку (7), роздрібна торгівля тютюновими виробами без ліцензії (6).

Нагадаємо, інформацію щодо порушень на ринку обігу підакцизної продукції, діяльності суб'єктів господарювання без державної реєстрації, невидачі фіскальних чеків, неоформлення найманих працівників тощо можна повідомляти у чат-бот "StopViolationBot" у месенджері Telegram: https://t.me/StopOverpriceBot.