Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку 2024 року надходження плати за землю від платників Буковини склали понад 321,3 млн гривень

, опубліковано 14 серпня 2024 о 09:29

Упродовж січня – липня 2024 року власники землі та землекористувачі сплатили до територіальних бюджетів Буковини понад 321,3 млн гривень земельного податку, що на 35,7 млн грн перевищує минулорічні показники. Про це інформує в. о. начальника Головного управління ДПС у Чернівецькій області Теодозія Чернецька.

Із загальної суми надходжень земельного податку 225,6 млн грн – сплата від юридичних осіб. Фізичні особи сплатили – 95,7 млн грн земельного податку.

Плата за землю – це місцевий податок у складі податку на нерухоме майно, яка є обов’язковою та в повному обсязі зараховується до відповідних місцевих бюджетів.

Платникам слід знати, земельний податок можна сплатити в будь-якому відділенні банку, поштовому відділенні, онлайн через Електронний кабінет платника податків.

Фізичні особи з використанням кваліфікованого електронного підпису мають можливість переглянути сформовані податкові повідомлення-рішення щодо сум нарахованих їм податкових зобов’язань з плати за землю в меню «ЕК для громадян» приватної частини Електронного кабінету, вхід до якого здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua.

Окремо з рахунками можна ознайомитись на субсайті ДПС у Чернівецькій області у рубриці >Головна> Рахунки для сплати платежів: https://cv.tax.gov.ua/rahunki-dlya-splati-platejiv/.