Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За 8 місяців 2024 року платниками Миколаївщини до зведеного бюджету спрямовано майже 9 мільярдів гривень ПДФО

, опубліковано 18 вересня 2024 о 15:41

Головне управління ДПС у Миколаївській області повідомляє, що у січні – серпні 2024 року платники Миколаївщини зі своїх доходів сплатили до бюджетів майже 8,9 млрд грн податку на доходи фізичних осіб (далі – ПДФО). 

Що стосується державного бюджету, то питома вага ПДФО в загальній сумі надходжень становить 61 відсоток. За 8 місяців поточного року до державного бюджету перераховано понад 5 млрд грн ПДФО, що майже втричі, або на 3,2 млрд грн більше, ніж у аналогічному періоді 2023 році.

У податковій службі Миколаївщини зазначають, що податок на доходи фізичних осіб є основним дохідним джерелом наповнення місцевих бюджетів. У структурі місцевих надходжень він займає позицію лідера – 64,5 відсотка від загальної суми інших податків і зборів. Тому надходження цього податку є показовим для розвитку регіону в цілому. Так, до місцевих бюджетів забезпечено надходження ПДФО у сумі майже 3,9 млрд гривень. 

Нагадуємо, роботодавець, що виплачує доходи у вигляді заробітної плати, є особою, відповідальною за нарахування, утримання і сплату (перерахування) до бюджету ПДФО.