Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулась зустріч з питань управління персоналом та організаційних змін за участі експертів Програми підтримки державного управління фінансами для України (EU4PFM)

, опубліковано 30 липня 2021 о 09:51

29 липня 2021 року відповідно до Програми підтримки державного управління фінансами для України – EU4PFM (далі – проєкт EU4PFM) працівники Департаменту кадрового забезпечення та розвитку персоналу ДПС взяли участь в онлайн зустрічі з питань управління персоналом/реформи державного управління, яку проведено міжнародними ключовими експертами проєкту EU4PFM з представниками Міністерства фінансів України, Рахункової палати України та Державної митної служби України.

Темою для обговорення у першій половині зустрічі були основні зміни у сфері управління персоналом та організаційні зміни, які відбулися у ІІ кварталі 2021 року, у тому числі за підтримки проєкту EU4PFM. Учасники заходу поділились досягненнями у сфері управління персоналом, досягненнями HR-стратегій та планами на майбутнє.

Директорка Департаменту кадрового забезпечення та розвитку персоналу Лариса Ящук представила результати роботи по виконанню Плану заходів щодо реалізації Програми управління людськими ресурсами Державної податкової служби України за ІІ квартал 2021 року та поділилась досягненнями, а саме: початком роботи щодо впровадження Інформаційної системи управління людськими ресурсами (HRMIS) в ДПС, затвердженням процедури внутрішнього навчання державних службовців ДПС, аналізом впровадження в ДПС Програми адаптації новопризначених працівників, розробкою моделі компетенцій, Інструкції з кадрового діловодства в ДПС та Збірника уніфікованих форм кадрових документів ДПС тощо.

У другій половині зустрічі представники Міністерства фінансів України поділились досвідом щодо процесу розробки моделі компетенцій та підходом у виборі компетенцій для керівного складу міністерства та державних службовців, які займають посади категорії «В».

Департаментом кадрового забезпечення та розвитку персоналу ДПС презентовано Програму розвитку системи внутрішніх комунікацій ДПС та План заходів щодо її реалізації, надано відповіді на питання учасників заходу щодо етапів впровадження Програми та її реалізації. Розвиток внутрішніх комунікацій в державних органах став предметом активного обговорення між учасниками зустрічі.

За результатами заходу учасники домовились про наступну зустріч у майбутньому.