Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Державній податковій службі України проведено тренінг на тему «Профілактика та подолання синдрому «професійного вигорання» державних службовців»

, опубліковано 15 лютого 2024 о 16:32

Професія державного службовця – одна із тих, де синдром «професійного вигорання» є найбільш поширеним, оскільки державні службовці виконують свої службові обов’язки в системі «людина-людина», кожного дня взаємодіючі з колегами, платниками податків. Така робота може емоційно виснажувати та призводити до конфліктів та стресів.

В рамках виконання Плану заходів з розвитку системи професійного навчання державних службовців, голів місцевих державних адміністрацій, їх перших заступників та заступників, посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад до 2027 року, затвердженого розпорядженням Кабінету Міністрів України від 27 грудня 2023 року № 1206-р, Департаментом персоналу для керівників та працівників підрозділів персоналу апарату та територіальних органів ДПС організовано та проведено тренінг на тему «Профілактика та подолання синдрому «професійного вигорання», в якому взяли участь більше 200 осіб.

Метою проведення навчання було інформування про феномен «професійного вигорання», його причини та наслідки; визначення шляхів його профілактики та подолання; опанування антистресовими техніками та розширення знань про емоційний інтелект. 

В ході навчання його учасники пройшли тестування на наявність ознак «професійного вигорання», ознайомились з техніками саморегуляції психофізичного стану. Зустріч пройшла в дружній атмосфері, його учасники зазначили про застосування отриманої інформації при спілкуванні з колегами та платниками податків, в особистому житті.