Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Працівники ДПС долучились до участі у проєкті «Train of Trainer (ToT.2)»

, опубліковано 11 березня 2020 о 10:19

Державна податкова служба України активно формує нову ефективну, високопрофесійну команду, усвідомлюючи необхідність постійного навчання своїх працівників, створення унікального освітнього середовища, яке стане суттєвою складовою професійного життя усіх працівників служби.

Важливим кроком, що сприятиме виконанню поставлених завдань, є участь працівників ДПС у проєкті «Train of Trainer (ToT.2)». Це спільна ініціатива Міністерства фінансів України та Проєкту «Ефективне управління державними фінансами ІІІ», який реалізується Deutsche Gesellshcaftfur Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за сприяння Уряду Німеччини.

Метою проєкту ToT.2 є розвиток соціальних навичок (soft-skills) у державних службовців, які будуть застосовувати їх для поширення своїх професійних знань,і які мають бажання та здібності випробувати себе в якості майбутніх тренерів.

Навчальна програма складається з 7 модулів: ефективна комунікація, ораторська майстерність, проектний менеджмент, ефективна презентація, комп’ютерна грамотність, емоційний інтелект, підготовка тренерів.

Крім того, започаткований проєкт сприятиме удосконаленню міжвідомчої співпраці та діалогу у сфері управління державними фінансами, що у свою чергу забезпечить зростання ефективності та результативності робочих процесів у державних установах, підвищенню професіоналізму управління державними фінансами в Україні, а також їх орієнтування на надання послуг громадянам України.

Міністерством фінансів України спільно із GIZ відібрано найбільш мотивованих для реалізації у ролі тренерів 16 учасників проєкту, троє з яких є представниками ДПС: Департаменту стратегічного розвитку та міжнародного співробітництва, Департаменту кадрового забезпечення та розвитку персоналу, Департаменту по роботі з податковим боргом.

Днями відбувся перший дводенний тренінг з розвитку соціальних навичок на тему «Ефективна комунікація».

За результатами навчання, яке триватиме до червня 2020 року, учасники проекту отримають іменні сертифікати. Участь у проекті ToT.2 буде офіційно визнаною як підвищення кваліфікації відповідно до вимог Положення про систему професійного навчання державних службовців, голів місцевих державних адміністрацій, їх перших заступників та заступників, посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 06 лютого 2019 року № 106.