Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Звіт за результатами бліц-опитування щодо визначення та формування корпоративних цінностей ДПС

, опубліковано 23 квітня 2021 о 16:15

З метою розвитку корпоративної культури Державної податкової служби України за участі міжнародних експертів EU4PFM на основі 37 цінностей, які увійшли до Концепції розвитку корпоративної культури ДПС, затвердженої Головою ДПС з урахуванням місії та стратегічних цілей ДПС, було проведено бліц-опитування посадових осіб апарату ДПС та її територіальних органів щодо визначення корпоративних цінностей ДПС.

В бліц-опитуванні прийняли участь близько 13 тис. працівників. Висока залученість співробітників ДПС у бліц-опитуванні демонструє, що проєкт розвитку корпоративної культури є своєчасний і важливий.

За результатами рейтингування працівниками ДПС були обрані наступні сім ключових цінностей ДПС:

1. Прозорість (6813 осіб) - ми забезпечуємо прозору діяльності ДПС у співпраці з партнерами, платниками податків і суспільством в цілому; ми прозорі в прийнятті рішень та процесах, відкриті до широкого суспільного діалогу та взаємодії, діємо за принципами професійної та персональної етики.

2. Технологічність (5815 осіб) - ми автоматизуємо наші сервіси роблячи їх зручними для суспільства; ми покращуємо аналітичні інструменти та впроваджуємо нові технології.

3. Взаємодія з платниками податків (6482 осіб) - ми орієнтуємося на платників податків у всьому, що робимо; ми цінуємо наших клієнтів і прагнемо до встановлення ефективного, добропорядного і взаємовигідного співробітництва з платниками податків.

4. Професіоналізм (6503 осіб) - ми володіємо глибокими знаннями своєї спеціальності, відповідально та добросовісно ставимося до обов’язків, якісно та своєчасно виконуємо поставлені завдання, удосконалюємо професійний рівень та надаємо якісний сервіс.

5. Командна робота (7360 осіб) - ми працюємо як єдина, злагоджена команда для досягнення результатів; ми проявляємо готовність та здатність до ефективного співробітництва з колегами, являємося активними членами команди, проявляємо готовність ділитися з колегами необхідною для них інформацією та ресурсами, приймаємо участь у вирішенні складних завдань свого підрозділу та ДПС в цілому.

6. Дотримання законів і правил (8252 осіб) - ми дотримуємося чинного законодавства, шануємо корпоративні цінності і керівні принципи, діємо відповідно до внутрішніх політик і процедур; ми діємо в рамках закону скрізь, де ведемо свою діяльність.

7. Лідерство (4096 осіб) - ми заохочуємо прагнення до досягнення довгострокових цілей і віру в успіх; ми досягаємо поставлених цілей і виконуємо свої зобов'язання, керуючись принципами і нормами професійної етики; ми створюємо рішення, які приносять нашим клієнтам і суспільству реальну користь; досягнення і конкретні результати є основою нашого лідерства.

Сформовані ключові цінності мають стати фундаментом корпоративної культури, мотиваційним фактором для працівників на шляху досягнення як особистих цілей, так і стратегічних цілей ДПС.