Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Коментар до Постанови КМ України від 29.03.2017 року № 195 "Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 13 липня 2016 р. № 440"

опубліковано 04 квітня 2017 о 09:21

Урядом внесено зміни до постанови Кабінету Міністрів України від 13 липня 2016 р. № 440 та Порядку ведення Реєстру неприбуткових установ та організацій, включення неприбуткових підприємств, установ та організацій до Реєстру та виключення з нього.

Порядок приведено у відповідність до законів України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань" та "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо уточнення окремих положень про оподаткування неприбуткових організацій", а також "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні".

Крім того, збільшено терміни для подання контролюючому органу реєстраційної заяви та копій документів у разі зміни організаційно-правової форми неприбуткової організації або внесення змін до її установчих документів, у тому числі установчих документів організації вищого рівня, на підставі яких вона діє.

Таким чином, прийняття постанови сприятиме врегулюванню спірних питань між контролюючими органами та платниками податків при застосуванні положень Податкового кодексу України у частині адміністрування та оподаткування неприбуткових організацій.