Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Лист ДПС України від 29.01.2013 № 2267/7/15-1317 "Про коди бюджетної класифікації"

опубліковано 30 січня 2013 о 16:42

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА СЛУЖБА УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 29.01.2013 № 2267/7/15-1317

                                                         ДПС  в АР Крим, областях,

                                                          містах Києві та Севастополі,

                                                          окружній ДПС - ЦО з обслуговування

                                                          ВПП ДПС


Про коди бюджетної класифікації

 

Наказом Міністерства фінансів України від 17.01.2013 № 19 бюджетну класифікацію, затверджену наказом Міністерства фінансів України від 14.01.2011 № 11 «Про бюджетну класифікацію» (із змінами) доповнено позиціями, які призначені для сплати платниками щомісячних авансових внесків з податку на прибуток.

У зв’язку із цим, Державною казначейською службою України  відкриті відповідні рахунки  для сплати платниками податку щомісячних авансових внесків з податку на прибуток.

Згідно з пунктом 126.1 статті 126 Податкового Кодексу України у разі несплати платниками авансових внесків з податку на прибуток протягом визначених строків, до платників податків застосовуються штрафні санкції.

При цьому, до платників податку на прибуток, які сплатили авансові внески у січні 2013 року (до встановлення кодів для сплати авансових внесків з податку на прибуток)  на інші коди бюджетної класифікації  для сплати податку на прибуток штрафні санкції не застосовуються.

Державним податковим службам в Автономній Республіці Крим, областях, містах Києві та Севастополі, ЦО по роботі з ВПП  терміново довести зазначений лист до відома платників податку та підпорядкованих органів ДПС з метою дотримання положень Кодексу,  в тому числі щодо своєчасності сплати щомісячних авансових внесків з податку на прибуток.

 

 

Заступник Голови                                                          А.П. Ігнатов