Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Лист ДФС України від 15.02.2016 №5161/7/99-99-04-02-17 "Про обробку декларацій екологічного податку"

опубліковано 16 лютого 2016 о 17:05

 

ДЕРЖАВНА ФІСКАЛЬНА СЛУЖБА УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 15.02.2016           №5161/7/99-99-15-04-02-17

 

 

 

Головні управління ДФС в областях, м. Києві,

Міжрегіональне головне управління ДФС

– Центральний офіс з обслуговування великих платників

 

Про обробку декларацій

екологічного податку

 

Державна фіскальна служба України, керуючись п.п. 7 п. 5 Положення про Державну фіскальну службу України, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 травня 2014 року № 236, надає роз’яснення щодо обробки поданих платниками податків до контролюючих органів податкових декларацій екологічного податку (далі – Податкова декларація).

Форма Податкової декларації, затверджена наказом Мінфіну від 17.08.2015 № 715, передбачає можливість подання до контролюючого органу у складі Податкової декларації необхідної кількості додатків для кожного виду забруднення та окремого коду органу місцевого самоврядування за КОАТУУ, що відповідають територіям адміністративно-територіальних одиниць на яких знаходяться стаціонарні джерела забруднення або спеціально відведені для розміщення відходів місця чи об’єкти (далі – Об’єкт оподаткування).

Проте відповідно до п.п. 250.10.1 п. 250.10 ст. 250 Податкового кодексу України (далі – Кодекс) у разі, якщо платник податку має кілька Об’єктів оподаткування у межах кількох населених пунктів (сіл, селищ або міст) або за їх межами (коди згідно з Класифікатором об’єктів адміністративно-територіального устрою України (КОАТУУ) різні), такий платник податку зобов’язаний подати до відповідного контролюючого органу за місцем розташування Об’єкта оподаткування податкову декларацію щодо кожного Об’єкта оподаткування окремо.

З метою забезпечення відображення в інтегрованих картках платників податків задекларованих окремими Податковими деклараціями сум екологічного податку за IV квартал 2015 року за різні Об’єкти оподаткування, зобов’язуємо підрозділи, відповідальні за адміністрування екологічного податку, провести аналіз поданих платниками Податкових декларацій, що збережені в центральній базі даних, та за результатами сформувати перелік Податкових декларацій, яким необхідно скасувати ознаку «Історія подання». Зазначену інформацію службовою запискою надати підрозділу, відповідальному за приймання та обробку звітності, для здійснення такої операції.

З метою зменшення кількості поданих Податкових декларацій пропонуємо рекомендувати платникам екологічного податку подавати до контролюючого органу одну Податкову декларацію, до якої додавати необхідну кількість окремих додатків щодо кожного Об’єкта оподаткування.

 

 

 

Голова                                                                                Р. М. Насіров