Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Лист ДПС України від 21.08.12 №1273/0/71-12/12-1017 "Про підтвердження статусу податкового резидента Киргизької Республіки"

опубліковано 27 грудня 2012 о 11:31

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА СЛУЖБА УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 21.08.12 №1273/0/71-12/12-1017

                                                                                              <……..>

Про підтвердження статусу податкового резидента Киргизької Республіки

Державна податкова адміністрація України повідомляє, що за інформацією, одержаною від Державної податкової служби при Уряді Киргизької Республіки, в Киргизькій Республіці відбулись зміни в переліку компетентних осіб, уповноважених підписувати документи, що підтверджують статус податкового резидента Киргизької Республіки для цілей застосування угод про уникнення подвійного оподаткування.

Повноваження на право підпису документів, що підтверджують статус податкового резидента Киргизької Республіки, має заступник голови Державної податкової служби при Уряді Киргизької Республіки - Айдралиева Расим Шаршекеївна.

Зразок підпису зазначеної посадової особи та зразок відбитку печатки додаються. Додаток може використовуватись тільки для службових потреб і не підлягає опублікуванню.

Крім того повідомляємо, що Україна і Киргизька Республіка є учасницями Конвенції про правову допомогу та правові відносини у цивільних, сімейних і кримінальних справах від 22 січня 1993 р., яка продовжує застосовуватись до набрання чинності Конвенцією про правову допомогу від 7 жовтня 2002 року. Відповідно до висновку Міністерства юстиції України документи податкових установ іноземних держав, які є учасниками договорів про правову допомогу та правові відносини у цивільних, сімейних та кримінальних справах, на територіях Договірних Сторін повинні прийматися без будь-якого додаткового засвідчення.

Враховуючи вищевикладене, довідка, що підтверджує резидентство юридичних та фізичних осіб Киргизької Республіки, видана Державною податковою службою при Уряді Киргизької Республіки, підписана зазначеною у цьому листі особою, не потребує будь-якого додаткового засвідчення (консульської легалізації або завірення апостилем) для цілей застосування статті 103 Податкового кодексу України.

Доручаємо довести вищевикладене до підвідомчих державних податкових інспекцій.

 

Додаток: на 1 стор.

 

Заступник Голови                                                                       А.П.Ігнатов