Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Лист ДПС України від 01.11.12 №4540/0/61-12/12-0016 "Про розгляд листа"

опубліковано 27 грудня 2012 о 11:34

ДЕРЖАВНА ПОДАТКОВА СЛУЖБА УКРАЇНИ

ЛИСТ

від 01.11.12  №4540/0/61-12/12-0016

                                                                                               <………>

Про розгляд листа

Державна податкова служба України розглянула ваш лист <………> і повідомляє наступне.

Відповідно до пп.14.1.193 п.14.1 ст.14 Податкового кодексу України (далі - Кодекс) постійне представництво - постійне місце діяльності, через яке повністю або частково проводиться господарська діяльність нерезидента в Україні, зокрема: місце управління; філія; офіс; фабрика; майстерня; установка або споруда для розвідки природних ресурсів; шахта, нафтова/газова свердловина, кар'єр чи будь-яке інше місце видобутку природних ресурсів; склад або приміщення, що використовується для доставки товарів.

З метою оподаткування термін „постійне представництво” включає, зокрема, будівельний майданчик, будівельний, складальний або монтажний об'єкт чи пов'язану з ними наглядову діяльність, якщо тривалість робіт, пов'язана з таким майданчиком, об'єктом чи діяльністю, перевищує шість місяців.

Представництво, відкрите нерезидентом на території України, має повноваження діяти від імені виключно такого нерезидента, що тягне за собою виникнення у цього нерезидента цивільних прав та обов’язків (укладати договори (контракти) від імені цього нерезидента).

Підпунктом 14.1.139 пункту 14.1 статті 14 Кодексу визначено, що представництво нерезидента, що не має статусу юридичної особи, може бути особою для цілей розділу V „Податок на додану вартість” Кодексу.

Представництво нерезидента, що не має статусу юридичної особи, може бути зареєстровано платником податку на додану вартість, а у разі дотримання умови, передбаченої пунктом 181.1 статті 181 Кодексу, підлягає обов’язковій реєстрації платником.

Отже, саме Представництво зареєстроване платником податку на додану вартість має визначені Кодексом права та обов’язки платника податку на додану вартість та несе відповідальність за допущені порушення.

 

Начальник Управління

міжнародних зв’язків                                                                                Ю.В. Гладун