Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проєкт постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 21 лютого 2017 р. № 179»

опубліковано 22 липня 2020 о 14:03

Повідомлення про оприлюднення проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 21 лютого 2017 р. № 179»

 Проєкт розроблено з метою приведення постанови Кабінету Міністрів України від 21.02.2017 № 179 у відповідність до норм пункту 16-1.6 статті 16-1 розділу V-1 Закону України від 24.06.2004 № 1877-IV «Про державну підтримку сільського господарства України» із змінами, внесеними до нього Законом України від 16.01.2020 № 465-IX «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві».

Передусім Проектом пропонуються зміни до Порядку ведення Реєстру отримувачів бюджетної дотації, який затверджений Постановою № 179 та яким визначений механізм ведення ДПС Реєстру отримувачів бюджетної дотації.

Порядок доповнюється новим пунктом 18-1, відповідно до якого особа, яка претендує на отримання державної підтримки, передбаченої розділом V-1 Закону № 1877, зобов’язана повідомити ДПС про всіх пов’язаних з нею осіб, які протягом бюджетного року є отримувачами державної підтримки, передбаченої розділом V-1 Закону № 1877, а також про зміни щодо таких пов’язаних осіб. При цьому пропонується норма, відповідно до якої у разі зміни даних щодо пов’язаних осіб, що внесені до Реєстру, сільськогосподарський товаровиробник протягом 10 робочих днів, що настають за днем, коли змінилися такі дані, подає до контролюючого органу, в якому перебуває на обліку як платник ПДВ, заяву з позначкою «Зміни щодо пов’язаних осіб» виключно в електронному вигляді у порядку, встановленому для реєстрації.

Йдеться також про зміни, що вносяться до:

пункту 3 Порядку, згідно з якими до Реєстру вноситься інформація про осіб, пов’язаних із сільськогосподарським товаровиробником, які протягом бюджетного року є отримувачами державної підтримки. Ці дані оприлюднюватимуться на офіційному вебпорталі ДПС;

пункту 6 Порядку, згідно з якими сільськогосподарський товаровиробник для внесення до Реєстру в заяві за формою, встановленою Мінфіном (форма № 1-РОБД), зазначає дані щодо осіб, пов’язаних із сільськогосподарським товаровиробником, які протягом бюджетного року є отримувачами державної підтримки;

пункту 11 Порядку, що встановлює перелік підстав, за яких контролюючий орган звертається до особи з письмовою пропозицією подати нову заяву за формою № 1-РОБД. Зокрема, ненадання у заяві повних даних щодо пов’язаних осіб є підставою для такої письмової пропозиції.

Зауваження та пропозиції до Проєкту приймаються протягом місяця з дня його оприлюднення на адресу розробника поштову – 04655, Львівська площа, буд. 8, Державна податкова служба України, Департамент електронних сервісів та електронну – oblik@tax.gov.ua.